Skip to Store Area:

Beter presteren tijdens het sporten

donderdag 14 september 2017 16:50:33 Nederland

Sporten is een groot onderdeel geworden van de hedendaagse activiteiten in onze samenleving. Jong of oud ongelofelijk veel mensen zijn ermee bezig. Zo kun je jongeren vaak vinden in de sportschool, kinderen bij een sportvereniging, ouderen bij groepslessen. Sporten is niet alleen zodat je een mooi lichaam krijgt maar ook omdat je je er door goed gaat voelen en het je op de been houdt. In het begin is het moeilijk om je eraan toe zetten, maar wanneer je eenmaal een weekje heb gesport kun je bijna niet zonder. Het kan zijn dat je niet goed presteert tijdens het sporten, dit is jammer en niet de bedoeling. Om deze reden bespreken we in dit artikel een paar tips over hoe beter kunt presteren tijdens het sporten.

Wees in vorm
Om beter te kunnen sporten moet je in vorm zijn. Hiermee bedoelen we niet dat je een topconditie moet hebben maar dat je goed uitgerust moet zijn en dat je geconcentreerd moet zijn tijdens het sporten. Dus het is het beste als je niks aan je hoofd hebt, tenzij je aan fitness doet. Bij fitness kun je namelijk alle stress en problemen die je aan je hoofd gebruiken om een boost te krijgen, waardoor je beter presteert gebruik dit dus.

Pre workout
Pre workout is een supplement dat bestaat uit ingrediënten die speciaal zijn samengesteld om je lichaam voor te bereiden op de training en/of inspanning die je tegemoet gaat. Een goede pre workout heeft een positief bijdrage aan de training, je krijgt namelijk een enorme energie boost. \je krijgt niet alleen energie maar ook een tunnelvisie waardoor je geconcentreerder, zwaarder, langer en intensiever kunt sporten. Hiermee presteer je beter tijdens het sporten en het helpt je om sneller je doel te bereiken.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Een synthetische of lederen tennisgrip?

donderdag 5 januari 2017 16:51:00 Nederland

Een groot deel van de tennisspelers besteedt weinig aandacht aan de tennisgrip. Een versleten, natte of juist uitgedroogde grip kunnen leiden tot blessures aan de arm. Het is dus van belang dat u een comfortabele grip kiest die bij u past en deze regelmatig vervangt. Maar wanneer u de tennisgrip wilt aanschaffen en/of wilt vervangen, dient u dan een synthetische of lederen tennisgrip aan te schaffen?Lederen grip
Jarenlang werd er enkel en alleen met een lederen grip gespeeld. Het voordeel van een lederen grip is dat deze bij vochtige handen lekker stroef wordt, waardoor u meer gevoel krijgt met uw racket en slag. Echter is het zo dat wanneer de lederen grip te vochtig / nat wordt deze gaat glibberen. Hierdoor gaat het racket sneller draaien, dat er voor zorgt dat u steviger in de grip gaat knijpen. Dit vergroot de kans op overbelasting aan uw hand en pols.

Synthetische grip
Synthetische grips kunnen ten aanzien van de lederen grips het vocht beter absorberen en worden hierdoor niet zo snel glad. Hierdoor behoudt u langer een comfortabel gevoel. Een ander groot voordeel is de zachtheid van het materiaal. Een zachte grip absorbeert de trillingen beter. Als u blessures wilt voorkomen, dan adviseren wij u te kiezen voor een zachte grip van synthetisch materiaal.

Ons advies
Wij adviseren u een grip eens per jaar te vervangen, afhankelijk van de intensiteit van gebruik. Dit geldt ook voor uw overgrip. U kunt eenvoudig zelf testen of de grip toe is aan vervanging. Met uw nagel kunt u de grip indrukken. Als de indruk zichtbaar blijft en de veerkracht is verdwenen dient deze vervangen te worden.

U kunt hier onze collectie tennisgrips bekijken!

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Geschikte ondergronden tennisschoenen

donderdag 17 november 2016 14:00:00 Nederland

Er bestaan verschillende ondergronden waar u op kunt tennissen, namelijk: gras, gravel, hardcourt en tapijt. Bij het spelen op gravel, is een schoen met een visgraatprofiel het beste. Dit voorkomt dat het gravel aan de zool blijft plakken, waardoor u niet snel zal uitglijden. Al een aantal jaren bestaat de tennisschoen met de omni zool. Hiermee kunt u op meerdere ondergronden spelen. In de omni zool is het visgraatprofiel enigszins verwerkt met daar tussen puntjes, wat voor grip zorgt als u op hardcourt of kunstgras speelt.

Indien u in de zaal wilt spelen, heeft u daar een aparte schoen voor nodig, voorzien van een tapijt zool zonder profiel. Deze zool zorgt ervoor dat u bewegingsvrijheid heeft op het tapijt. Gaat u toch met een visgraatprofiel of met een omni zool op het tapijt spelen, dan heeft u een grote kans op blessures omdat u met deze schoenen ‘vast’ komt te staan.

► Klik hier voor alle indoor tennisschoenen
► Klik hier voor alle outdoor tennisschoenen

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest